perjantai 28. elokuuta 2015

5kk neuvola

Ennen lomaa kävimme Seen 4kk neuvolassa. Siis se käynti, jolloi lääkäri määräsi perunaa kun kasvu oli kelvotonta. Se kerta kun kieltäydyin tottelemasta ja totesin jatkavani täysimetystä.

Pari viikkoa sen jälkeen kävimme kasvukontrollista. Oma ihana terveydenhoitaja oli palannut lomilta. See oli kahdessa viikossa kasvanut 4cm.
Ihmeellistä, miten tuntuvat aina välttelevän sanaa mittavirhe. Sitä ei ilmeisesti uskalla tunnustaa vaikka läyrö sitä ilmiselvästi vihjaisi.

Eilen käytiin 5kk neuvolassa. Oma ihana terveydenhoitaja totesi, että ei epäilystäkään etteikö rintamaito riittäisi Seelle aivan mainiosti. Kuukaudessa painoa tullut enemmän kuin suositus, pituutta samoin. Lisäksi lapsi on oppinut liikkumaan ja nousemaan konttaus- sekä karhukävelyasentoon.
Täysimetyksellä siis jatketaan vielä.

Kuukauden ajan olen miettinyt näitä ruokajuttuja paljon. Huomaan haaveilevani Seen kanssa sormiruokailusta. Jotenkin ajatus soseista on vaikea.

Keittiöpsykologisoin asiaa:
Poikien kansaa kiinteiden aloittaminen oli kamalaa ja stressaavaa. Kuukausi lasketunajan jälkeen aloitettiin. Siitä kuukauden päästä syötiin jo lihaa. Määrät ja kelloajat olivat tarkat. Neuvolan oppaassa kerrotut rauhalliset ruokahetket olivat niin kaukana meidän todellisuudesta, että ei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Syöminen ja syöttäminen oli niin vauvoille kuin vanhemmille stressaavaa ja pelottavaa. Itkua, huutoa, pakottamista, tukehtumista...

Onko se ihme, etten innosta puhkuen ole työntämässä lusikkaa Seen suuhun? Ymmärrän kyllä, että nyt tilanne on aivan eri. Ymmärrän senkin, että kun Seen kanssa touhuun ryhdyn, monet unohtuneet muistot pyrkivät pintaan. Ehkä sormiruokailu on niin erilaista, että niitä muistoja ei niin montaa mielen syövereistä pintaan pääsisi pompsahtamaan?

24 päivää aikaa paeta asiaa.

5 kommenttia:

 1. Voi, olipa kiva kuulla teistä! Pitänee sunkin blogia lukea ajan kanssa! :) teilläkin kolmas laspi, onnea!

  VastaaPoista
 2. ä aloitin sormiruokailun, koska pienempi pieni selvästi haluaa syödä meidän kanssa. Ihan eri fiilis kuin vellisyötön kanssa. Miten taitavia vauvat on. Pikkanen vetää kaikkea antaumuksella, keskittyneesti ja pitää niin hyvin kiinni ruuasta. En ois uskonut. Suosittelen! Hauska kuulla neuvolauutiset! Hyvä See , näytä niille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lainaamassa sormiruokailusta kertovan kirjan, jota mulle suositeltiin. Luin sen ja oon entistä varmempi, että tää on meidän juttu. See tuntuu olevan myös valmis hommaan, istuu niin jämäkästi sylissä jotta.

   Poista
 3. ä aloitin sormiruokailun, koska pienempi pieni selvästi haluaa syödä meidän kanssa. Ihan eri fiilis kuin vellisyötön kanssa. Miten taitavia vauvat on. Pikkanen vetää kaikkea antaumuksella, keskittyneesti ja pitää niin hyvin kiinni ruuasta. En ois uskonut. Suosittelen! Hauska kuulla neuvolauutiset! Hyvä See , näytä niille!

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista