keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kela-tyrmistys

Vihdoin Kelalta tuli päätös Aan terapioista. Kielteinen.
Ei fysioterapiaa, ei allasterapiaa, ei toimintaterapiaa.

Terapiat ovat sekä neurologisen- että psykiatrisenpoliklinikan mukaan erittäin tärkeitä Aalle.
Kelan mielestä ei. Tietävät paremmin. Ovat tarpeettomia.

Olen tyrmistynyt.
Kädet alkoivat täristä ja hiukan itkinkin kun luin päätöksen.

Juuri eilen kävimme keskustelemassa Aan psykiatrin kanssa siitä, miten tärkeää toimintaterapia olisi ja miten sitä kautta Aa saisi varmasti sen avun ja tuen, mitä tarvitsee selvitäkseen tulevasta koulu-urasta.

Päässäni pyörii tuhottomasti tulekivenkatkuista tekstiä niistä arvoista ja prioriteeteista, joilla tämän kansan rahat jaetaan. Siitä järjettömyydestä, että päätöksiä tehdään vain tietyin mittarein täysin sivuuttaen ne olemassa olevat faktat, että jos tuolta säästät, tuolla toisaalla maksat enemmän. Mutta kun sitä ei saa diagrammeihin eikä muihin kakkaroihin näkymään. Juuri nyt ei kuitenkaan taida tulla kovin hyvin jäsenneltyjä lauseita, joten jätän tämän tähän.

Harmitti kun terapiapäätös venyi eikä terpiaa saatu keväälle. Eilen psykiatrin kanssa mietittiin, että ihan hyvin se sitten kuitenkin menee, että syksyllä päiväkodissa uudessa ryhmässä saadaan sitten varmasti mukavasti heti homma käyntiin.
Ei taideta saada. Näin kesälomia vasten prosessin alustaaloittaminen...

Kelan logiikka on kummallinen. Aa on niin erityinen, että saa korotettua vammaistukea. Kuitenkin ihan tavallinen ja hyvin pärjäävä, että terapiaa ei tarvitse.
Kivempi pitää lapsi erityisenä, eikä tehdä asialle mitään. Niin vai?

2 kommenttia:

 1. Meillä oli viime syksynä sama tilanne eli lapsi saa korotettua vammaistukea muttei Kelan myöntämiä terapioita. Itseänikin tämä tilanne hiukan ihmetytti.

  Me saatiin kuitenkin kaupungilta palveluseteli terapioihin Kelan hylkäyksen jälkeen ja päästiin aloittamaan puhe-ja toimintaterapioihin. Eikö teidän ole mahdollista saada kaupungin maksamaa terapiaa?

  VastaaPoista
 2. GRR, kelakiro. GRR.

  ja lämmin ajatus teille.

  Teidän Aa tapaa ilmestyä uniini aina kun teitä enempi ajattelen ja meillä on hyvin oivallisia unikeskusteluja. Viimeksi unessani se esitteli minulle jotain hilavitkutinta ja sitä nauratti niin.

  VastaaPoista