perjantai 27. marraskuuta 2015

Kiusallista

Tänään oli Seen 8kk neuvola. Paikalla oli uusi neuvolalääkäri. Herttainen nuori mies, joka hämmästeli Seen taitoja puhtaan ihmetyksen vallassa. Siinä kohtaa tuli tunne, että lääkäri on niin kokematon, että kaikki mikä ei mene käsikirjan mukaan, on huolestuttavaa.

Niinpä kun Seen paino ei ollut noussut käyrän mukaan, olin varma että saan puhuttelun ties ja mistä ruokaan liittyvästä. Vaan enpä saanutkaan. Lääkäri totesi, että olisi kummallista, jos tuolla aktiivisuudella ja motorisellakehityksellä käyrässä ei näkyisi notkahdusta. Pituus ja päänympärys on pysyneet käyrällä, se kertoo että kyse ei ole ravitsemuksen puutteesta.

*

Aa on viimepäivät voivotellut Been olevan kiusallinen. On kiusallista kun Bee istuu päällä. Tai kun Bee pukee Aata nopeammin. Kiusallista on myös, jos Bee ehtii varmaan juuri sen lelun, jonka Aa olisi halunut itselleen.

Hyvä näin. Olen kantanut huolta Aan kyvyttömyydestä ilmaista harmistustaan verbaalisesti. Pikku kielioppivirhe ei haittaa, enkä suostu sitä korjaamaan. Korjaan sitten joskus myöhemmin, jos vaikka vielä aikuisena kiusallisesti käyttää sanaa väärin.

*

Pojat ovat taas hoidossa. Paikalle on menossa ehkä myös serkkupoika, Aan ja Been bestis. Serkkupoika oli oksentanut viime yönä. Kerran. Aamulla oli herännyt täynnä virtaa, täysin terveenä.
Meille soitettiin ja kysyttiin, saako serkkupoika kuitenkin mennä mukaan. Lupasin, että saa. Kyllä harmittaa, jos ensi viikon hoidan kolmea oksentajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti